Maak kennis met Jim

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met FootGolf. Tot die tijd was ik mijn hele leven fanatiek voetballer, waarbij ik het voornamelijk van mijn techniek moest hebben, niet van mijn goede trap. Door een vierde plaats op het NK van 2011 ben ik dicht bij de FootGolf wereld gebleven en een jaar later zelfs mee gegaan naar het allereerste Wereldkampioenschap FootGolf in Hongarije, Boedapest. In 2013 stond ik eerste op de nationale ranglijst door goede prestaties op de NK Voorrondes, alleen viel het resultaat op het NK zelf tegen, 13e. Op internationale toernooien liet ik mezelf wel steeds goed zien, door iedere keer mee te doen in de top 10 van het klassement.

 

Een jaar later bleek mijn eerste goede jaar, mede door de keuze te maken volledig voor het FootGolf te gaan. Hierdoor verschuift de focus van speler naar organisatie, al blijft het natuurlijk het leukst om zelf te spelen. 2014 bleek mijn jaar, want ik won eind mei het EK FootGolf in Hongarije en bevestigde mijn titel door ook Nederlands Kampioen FootGolf 2014 te worden.

 

In 2015 wist ik mij als een van de eerste te plaatsen voor het WK FootGolf, wat begin 2016 zou worden gespeeld in Buenos Aires, Argentinië.

2016 is tot nog toe mijn op sportief gebied beste jaar gebleken. Tijdens het WK in Argentinië speelde ik de eerste twee dagen niet fantastisch, maar goed genoeg om de laatste dag nog steeds mee te doen voor het podium. Met een fantastische start op deze laatste dag stond ik ook virtueel op het podium, maar een aantal verkeerde keuzes zorgden er voor dat ik op 2 holes terug viel. Uiteindelijk met iets te veel risico gespeeld en op een 7e plaats geëindigd en als beste Nederlander, mijn doelstelling ruimschoots behaald. 

Tijdens dat WK werd voor mij wel duidelijk dat ik mee kan met de wereldtop en het een voordeel is om tweebenig te zijn.

Met overwinningen in Turkije, Nederland, Italië, Hongarije en Duitsland en een tweede plek in Marokko, ben ik Europees Kampioen FootGolf 2016 geworden, een prestatie waar ik apetrots op ben!

 

Ik hoop ook dit jaar weer als FootGolfer mooie resultaten te behalen en zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de schitterende sport FootGolf. Ik hoop dat ik je op Amsterdam of één van de andere banen mag ontmoeten. Tot dan!

Wat anderen over Jim zeggen...
  • “Jim is zowel als organisator als speler een sterke troef van ons." - Maurits van T.

  • “Jim is the best FootGolf

        instructor in town!”– Luuc H.

  • “Jim is the reason why I play FootGolf”– Roy M.